Wednesday, May 25, 2011

Resipi Kek Gulung (Swiss Roll)

Tarikh Kelas: 21 May 2011

BAHAN-BAHAN:

Bahan A

500 gm tepung sponge mix
500 gm telur ( 9 biji )
125 gm air
sedikit vanila prima

************
125 gm minyak
jem (filling) + sedikit air panas

kertas alas kek


CARA-CARANYA:
  1. Satukan bahan A dan pukul sampai naik
  2. Masukkan minyak sedikit demi sedikit sampai habis
  3. Alas loyang dengan kertas alas dan masukkan campuran tadi dan ratakan


      4. Bakar sehingga kekuningan kemudian sejukkan
      5. Terapkan kek di atas kertas alas dan sapukan jem


      6. Gulung kek yg siap disapu jem tadi


      7. Potong sebelum dihidang




SELAMAT MENCUBA!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...